Naar inhoud

Afvalkalender

ILvA

ILvA staat in voor de inzameling van GFT, restfractie, grof huisvuil, papier, glas, PMD en snoeihout. ILvA zorgt ervoor dat de ingezamelde fracties bij de juiste recyclage- of verwerkingsbedrijven terechtkomen.

Alle info over hoe je je afval moet aanbieden en de tarieven vind je op www.ilva.be.

De nieuwe afvalkalenders worden in maart bedeeld. Hou dus zeker je brievenbus in de gaten, zodat de kalender niet in de papiermand belandt! Wie begin april geen afvalkalender heeft ontvangen, neemt best contact op met ILvA door te bellen naar 053 85 85 45 of te mailen naar info@ilva.be. Je kan ook een exemplaar afhalen bij de dienst milieu en landbouw in het gemeentehuis.

Je kan de afvalkalender ook hier online bekijken of download de app 'Recycle!' via de iTunes AppStore of Google play . Deze gratis app voor smartphones, ontwikkeld door Fost Plus, Bebat en Recupel, geeft je alle info over de afvalinzamelingen aan de hand van een handige afvalkalender met herinneringen, sorteerinfo en een overzicht van de inzamelpunten in je buurt, inclusief de openingsuren van het containerpark. Zo mis je geen enkele huisvuilinzameling meer en weet je perfect wat te doen met een afgedankte broodrooster, een botervlootje of een stel lege batterijen.

In samenspraak met de gemeenten past ILvA voor het inzamelen van afval in het hele werkingsgebied éénzelfde diftarsysteem toe waarbij het principe “de vervuiler betaalt” wordt gehanteerd. Dit komt neer op het verhogen van de rechtstreeks te betalen prijs voor de inzameling en de verwerking van uw afval. Hoe minder afval u produceert, hoe minder u moet betalen.

Praktisch

Milieu en landbouw

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 25
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Openingsuren - Gemeente Lede

Meer info