Naar inhoud

Vergunning gegiste en/of sterke dranken

Vergunning gegiste en/of sterke dranken

Baat je een horecazaak of handelszaak (bv. kapper, kledingzaak, …) uit en schenk je alcoholische dranken? Dan dien je in het bezit te zijn van een drankvergunning.

Voorwaarden

Om een toelating te krijgen om alcohol te schenken voor gebruik ter plaatse moet :

  • je bewijzen dat je je niet bevindt in een geval van uitsluiting. Dit bewijs je door het toevoegen van een uittreksel strafregister 596/1-8 dranken.
  • de zaak voldoen aan een aantal hygiëne-eisen
  • je maatregelen nemen tot het voorkomen en bestrijden van brand zoals bepaald in het zonaal reglement voor publiek toegankelijke inrichtingen (https://zuid-oost.hulpverleningszone.be )
  •  

Procedure

Je dient je aanvraag in minimaal 30 dagen vóór het openen van de vaste drankgelegenheid.

Het aanvraagdossier wordt onderzocht op ontvankelijk- en volledigheid.

- Indien blijkt dat niet alle vereiste informatie en/of documenten werden ingediend, wordt aan de aanvrager schriftelijk meegedeeld dat binnen een termijn van 1 maand na deze mededeling de ontbrekende informatie en/of documenten dienen te worden aangeleverd. Indien deze niet binnen voornoemde termijn wordt aangeleverd, vervalt de aanvraag.

- Indien het dossier ontvankelijk en volledig is wordt de zaak onderworpen aan een hygiëne controle en worden de uittreksels strafregister onderzocht.

Aanvraag indienen

Download het PDF-formulier hieronder, druk het af en vul het in. Je kan het formulier ook aanvragen bij de dienst milieu.

Verzend de aanvraag met bijlagen naar het college van burgemeester en schepenen, t.a.v. dienst milieu, Markt 1, 9340 Lede. Je kan de aanvraag ook persoonlijk bezorgen aan de dienst milieu (na afspraak).

Praktisch

Milieu en landbouw

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 25
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Openingsuren - Gemeente Lede

Meer info