Naar inhoud

Lokaal Loket Kinderopvang

Lokaal Loket Kinderopvang is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang. Het Lokaal Loket Kinderopvang werkt samen met een netwerk van organisaties die belangrijk zijn voor kinderopvang in onze gemeente nl. organisaties die kinderopvang aanbieden en organisaties die werken met gezinnen die een vraag naar kinderopvang kunnen hebben en die deze gezinnen kunnen doorverwijzen naar de kinderopvang.

 

Door dit Lokaal Loket Kinderopvang wordt de zoektocht van ouders eenvoudiger doordat ze zich kunnen richten tot één centraal infopunt en actief begeleid kunnen worden naar een geschikte opvangplaats. Door de samenwerking van alle organisaties binnen dit lokaal loket kan men aan zo veel mogelijk vragen van gezinnen tegemoetkomen.

 

Iedere ouder met een vraag naar kinderopvang kan er terecht, ook voor vragen voor

kinderen uit kwetsbare gezinnen, kinderen met een specifieke zorg of vragen naar dringende kinderopvang of opvang met ruimere openingstijden.

 

Het Lokaal Loket Kinderopvang zorgt er ook voor dat knelpunten in de toegang tot kinderopvang voor gezinnen gezamenlijk met alle organisatoren worden aangepakt.

Omdat het lokaal loket de registratie van de opvangvragen coördineert, krijgt onze gemeente een beter zicht op de werkelijke vraag naar kinderopvang.

 

Concreet kunnen ouders en organisaties vanaf 1 september 2020 voor hun vragen in verband met kinderopvang terecht:

 
  • Op de website https://uwhuisvanhetkind.be
  • E-mail adres: loketkinderopvangerpemerelede@gmail.com
  • Algemeen nummer kinderopvang gemeente Lede: 053 60 68 63
  • Op het spreekuur te Lede:
  • elke 1ste en 3de donderdag van 17 tot 19 uur op het gemeentehuis van Lede, Markt 1, 9340 Lede

  • Op het spreekuur te Erpe-Mere:
    Elke 2de en 4de vrijdag van 10 tot 12 uur in het Huis van het Kind van Erpe-Mere, Dorpsstraat 146 Erpe-Mere

Je kan verder ook bij Huis van het Kind terecht voor vragen rond opvoedingsondersteuning en dit elke dinsdag van 16 tot 18 uur. Maak een afspraak via huisvanhetkind@erpe-mere.be of op 053 60 34 90. Ook tijdens de zitdagen van het Lokaal Loket Kinderopvang kan je opvoedingsproblemen bespreken.

Praktisch

Kinderopvang

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 63
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Openingsuren - Gemeente Lede

Meer info