Naar inhoud

Laadpunten voor elektrische voertuigen

Publieke laadpalen

In Lede hebben we publieke laadpalen voor elektrische voertuigen aan:

  • Wichelsesteenweg
  • Stationsstraat
  • Willem De Bettelaan
  • Kasteeldreef
  • Hoogstraat
  • Lange Haag
  • Oordegemdorp

Hier vind je een kaart met alle laadpalen in Vlaanderen. Via de zoekfunctie kan je de exacte locaties in Lede vinden. Hier kan je kijken of de laadplaal bezet is

 

Opladen

Elke laadpaal heeft 2 oplaadpunten, dus kunnen er twee elektrische wagens tegelijk opladen. Op de publieke laadpunten kan je gebruik maken van de laadkaarten van de verschillende aanbieders. De uitbating van de laadpalen gebeurd door laadpaaloperatoren Allego, Optimile

 

Is er een defect aan de laadpaal, laat het weten aan de laadpaaloperator. Die vind je terug op de laadpaal zelf.

Meer informatie over het betalingssysteem van de laadpalen kan je vinden op de website van laadoperatoren zelf.  Alle informatie over milieuvriendelijke voertuigen vind je op de website van de Vlaamse Overheid.

 

Publieke laadpaal aanvragen

Ligt het laadstation te ver? Dan kan je als burger, onderneming of taxi-/deelwagenbedrijf  een publieke laadpaal aanvragen via het digitaal loket van de Vlaamse Overheid. Zo kan je een laadpaal op maximaal 250 meter van je woning krijgen.

 

Privaat laadpunt

Plaats je een laadpaal op je eigen privaat domein? Dan heb je geen vergunning nodig als de laadpaal binnen de straal van 30 meter staat. Lees alles na in dit besluit van de Vlaamse Regering.

 

Fiscaal voordeel

Particulieren of bedrijven die een laadstation plaatsen, krijgen een fiscaal voordeel. Lees alles over dit fiscale voordeel op de website van de Vlaamse Overheid.

Praktisch

Verkeer

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 37
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Openingsuren - Gemeente Lede

Meer info