Naar inhoud

Op Wielekes

Foto Op Wiekekes

Wat?

Op Wielekes is een uitleendienst voor kinderfietsen. Wie lid wordt, heeft altijd recht op een goede en kwalitatieve kinderfiets op maat. Het lidgeld bedraagt 30 euro per jaar voor het eerste kind en 20 euro voor elk volgend kind van hetzelfde gezin. Er is een apart tarief voor personen met een UiTPAS met kansentarief. Dit bedraagt 7,5 euro per jaar voor het eerste kind en 5 euro per jaar voor elk volgend kind van hetzelfde gezin. Je kan zoveel ruilen als je maar wil. Meestal natuurlijk voor een groter exemplaar maar je kan ook gewoon eens voor een andere kleur gaan.

Waarom?

We vinden de toegang tot een goede fiets belangrijker dan het bezit ervan. De fietsjes worden op die manier veel intensiever gebruikt, beter onderhouden en meer kinderen hebben meer plezier aan meer fietsjes. Het project zorgt er dus voor dat we met zijn allen minder fietsjes moeten gaan kopen en dat er minder fietsjes stil staan.

Waar?

Gewijzigde locatie! Vanaf zaterdag 7 mei 2022 zal dit doorgaan in de garage van het Burgerhuis, hoek Vijverstraat - Administratief Centrum. Daar staan heel wat fietsjes klaar om te ruilen. Er is bovendien ruimte om de fiets eerst te testen.

Hoe?

Je moet je op voorhand inschrijven via calendly.com/opwielekes-lede.

Wie zich inschrijft, kan in het depot kiezen uit een aanbod van degelijke kinderfietsjes. Na het tekenen van een contract neem je de fiets mee naar huis. Wordt de fiets te klein, dan breng je hem terug en krijg je een groter model mee. Voor elke wissel wordt de fiets in goede staat hersteld zodat die opnieuw kan worden uitgeleend.

Wanneer?

Voor een kinderfietsje kan je bij ons terecht elke eerste zaterdag en elke tweede woensdag van de maand.

Fietsjes doneren

Heb je nog een kinderfietsje staan dat niet meer gebruikt wordt, dan kan je het aan Op Wielekes schenken. In ruil voor een fietsje in relatief goede staat (er mag wat werk aan zijn) krijg je een bon goed voor een jaar lidmaatschap. Die kan je zelf gebruiken of als cadeau geven, bv. op een verjaardagsfeestje. Schrijf je voor een donatie wel op voorhand in via calendly.com/opwielekes-lede.

Vrijwilligers

We zoeken ook nog helpende handen om aan fietsjes te sleutelen en/of te helpen bij de administratie. Wel zin, geen tijd? Het gaat om korte, goed afgebakende taken op je eigen ritme. Je werkt samen met gelijkgestemden en maakt deel uit van een positief initiatief dat tegelijk milieuvriendelijk en sociaal is. Interesse? Neem contact op via lede@opwielekes.be.

Meer info?

Voor meer info kan je terecht op www.opwielekes.be. Je kan ons contacteren via lede@opwielekes.be of via de milieudienst van de gemeente Lede op 053/60 68 25.


Op wielekes is een initiatief van het Lokaal bestuur in samenwerking met De Transformisten, Provincie Oost-Vlaanderen en Bond Beter Leefmilieu.

Praktisch

Milieu en landbouw

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 25
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Openingsuren - Gemeente Lede

Meer info