Naar inhoud

Kind & Gezin

Kind en Gezin zorgt voor een huisbezoek op maat voor elk gezin. Dit kan gaan over de voeding, gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van jullie baby en over hoe je je als ouder voelt.
 

Voor de leeftijd van 3 weken ontvangen ze jullie graag in het Huis van het Kind voor de gehoortest, dit is een betrouwbare test om aangeboren gehoorafwijkingen al kort na de geboorte op te sporen.

 

Het team van vrijwilligers, artsen en verpleegkundigen verwelkomt jullie graag in het Huis van het Kind voor de verschillende consultmomenten vanaf 4 weken tot 30 maand. Deze consultmomenten zijn steeds op afspraak. Een afspraak maken kan via de Kind en Gezin-lijn (078/150.100), via de website www.kindengezin.be of bij de verpleegkundige.

 

Op de consultmomenten wordt de groei, ontwikkeling en gezondheid van jullie kindje opgevolgd. Tijdens bepaalde consulten krijgt jullie kind een vaccinatie. Het gemeentebestuur nodigt de jonge gezinnen dan ook uit om maximaal gebruik te maken van deze gratis dienstverlening die een kwalitatief verantwoorde preventieve kinderzorg wil brengen ter ondersteuning en begeleiding van het gezin bij de verzorging, voeding en ontwikkeling van het jonge kind.

Voorwaarden

Het is nodig eerst een afspraak te maken voor een consultatie. Dit kan elke werkdag van 8 uur tot 20 uur op telefoonnummer 078 15 01 00 van Kind en Gezin.

Hoe aanvragen

Naar het einde van je zwangerschap toe neemt het lokaal team van Kind en Gezin uit jouw buurt contact op om kennis te maken. Zo kunnen we je na de geboorte beter ondersteunen.
 

Tijdens dit startgesprek leer je ons en onze dienstverlening kennen. We bespreken wat je van het team en onze organisatie kan verwachten en luisteren naar welke ondersteuning jij wil van Kind en Gezin. Heb je vragen over je ongeboren baby, over het ouderschap, ... bespreek dit gerust. We maken een dossier aan voor jou (of je kind). Je krijgt dan ook het Kindboekje.

 

Zin om al even kennis te maken? Je kan ons je gegevens zelf bezorgen op Mijn Kind en Gezin, via de Kind en Gezin-Lijn (078/150100) of je wordt automatisch aangemeld als je het Groeipakket (groeipakket.be) aanvraagt. Je kan deze info ook hier online vinden.

 

Alle ouders van pasgeboren kinderen die op het ogenblik van de geboorte in onze gemeente ingeschreven zijn, krijgen een brief met alle informatie omtrent het consultatiebureau van Kind&Gezin.

Praktisch

Administratie
Sociale dienst

Kasteeldreef 50
9340 Lede


Tel:  053 80 20 22
Fax:  053 80 78 08
E-mail

Openingsuren

 Dag

Openingsuren 

 Maandag

 9 tot 12 uur
16 tot 19 uur

 Dinsdag

 9 tot 12 uur

 Woensdag

 9 tot 12 uur

 Donderdag

 9 tot 12 uur

 Vrijdag

 9 tot 12 uur

 

Meer info