Naar inhoud

Volkstuintjes

Volkstuintjes

Heb je groene vingers en wil je op een ecologische manier aan de slag om groenten, fruit en kruiden te telen? Heb je geen plaats voor een eigen tuintje? Dan is een volkstuintje misschien iets voor jou!

Het gemeentebestuur legde in 2016, in samenwerking met Kerkfabriek Sint-Martinus Lede en OCMW Lede, op twee percelen verschillende volkstuintjes aan. Naast de Grote Kapel in de Grotekapellelaan zijn 9 volkstuintjes. Aan de zuidzijde van het park van Mesen, vlak naast het woonzorgcentrum Markizaat, zijn 16 volkstuintjes. Elk volkstuintje is ongeveer 30 m³ groot en op beide locaties staat een tuinhuis waarin je jouw materiaal kan stockeren in een persoonlijke (afgesloten) locker. De prijs voor een jaar tuinplezier op een van onze volkstuintjes is 25 euro (voor 31 januari overschrijven op rekeningnummer BE82 0910 0029 4968, met als mededeling naam ingebruiknemer + nummer volkstuintje).

Alle volkstuintjes zijn reeds toegewezen. Wie zich op de wachtlijst laat plaatsen wordt gecontacteerd wanneer er een volkstuintje vrijkomt. Ben je geïnteresseerd? Bezorg ons jouw contactgegevens en voorkeurslocatie (Grote Kapel of Markizaat) via post of milieu@lede.be.

Praktisch

Milieu en landbouw

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 25
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Openingsuren - Gemeente Lede

Meer info