Naar inhoud

Veilige schoolomgevingen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tussen december 2022 en mei 2023 worden alle schoolomgevingen heringericht.

Vandaag heeft de rijweg voor elke school zijn eigen karakter, dit is door de jaren heen zo gegroeid. Maar er ontbreekt een eenvormige visie. Dit willen we veranderen. Door elke schoolomgeving systematisch aan te passen met dezelfde bouwstenen, ontstaat een uniform en herkenbaar straatbeeld voor elke school. Zo wordt het voor elke weggebruiker duidelijk wanneer hij/zij/die een school nadert en dus ook het rijgedrag moet aanpassen. Een verbetering voor de algemene verkeersveiligheid! Hoe we dit gaan doen, kan je lezen in onderstaande folders.

De vooropgestelde data zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en eventuele wijzigingen in de planning:

  • Stella Matutina (Bellaertstraat): Parkeervakken tussen Nieuwstraat en schoolomgeving worden langs de kant van de onpare huisnummers verlegd omwille van veiligheidsredenen. De schilderwerken zullen gebeuren in de week van 22 mei. Daarna volgt een herstelling aan de asfalt ter hoogte van de verkeersdrempel
  • Wonderster (Kasteeldreef): van 18 april tot en met 26 mei (omleiding via Kleine Ommegangweg - Bellaertstraat - Ommeganglaan)
  • Toverimpe (Overimpestraat): van 22 mei tot en met 9 juni (omleiding via Ledestraat - Impedorp - Ledezijdestraat - Reymeersstraat - Grotekapellelaan - Ledestraat)

Voltooide schoolomgevingen:
Kleine Prins (Vijverstraat)

Stella Matutina (Nieuwstraat)

Sterreneiland (Smetlededorp)

Wonderster (Nieuwstraat)

Morgenster (Heiplasstraat)

't Wimpelke (Impedorp)

Morgenster (Kluisberg)

Sterreneiland (Wanzeledorp)

Datum van het bericht: maandag 22 mei 2023