Naar inhoud

Veilige schoolomgevingen Lede

Tussen december 2022 en mei 2023 worden alle schoolomgevingen van Lede heringericht.

Vandaag heeft de rijweg voor elke school zijn eigen karakter, dit is door de jaren heen zo gegroeid. Maar er ontbreekt een eenvormige visie. Dit willen we veranderen. Door elke schoolomgeving systematisch aan te passen met dezelfde bouwstenen, ontstaat een uniform en herkenbaar straatbeeld voor elke school. Zo wordt het voor elke weggebruiker duidelijk wanneer hij/zij/die een school nadert en dus ook het rijgedrag moet aanpassen. Een verbetering voor de algemene verkeersveiligheid! Hoe we dit gaan doen kan je lezen in onderstaande folders.

Voorlopige timing:

De werken zijn voorzien in het eerste deel van 2023 en zullen normaliter klaar zijn tegen juni. Afhankelijk van de aard van de aanpassingswerken wordt er geschat dat de werken voor 1 schoolomgeving 3 tot 5 weken in beslag zullen nemen.

Onderstaande timing is voorlopig en kan nog wijzigen. Ook de vooropgestelde data zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en eventuele wijzigingen in de planning.

- Kleine Prins (Vijverstraat): reeds afgerond en opengesteld voor verkeer. Enkel beplanting en meubilair dient nog geplaatst te worden.

- Stella Matutina (Nieuwstraat): vanaf 11 januari tot en met 24 januari (omleiding via Katstraat - Ommeganglaan - Dr. Moenslaan - Olmendreefrede)

- Sterreneiland (Smetlededorp): vanaf 13 januari tot en met 10 februari (omleiding via Molenhoek - Oordegemkouter - N9 - Papegemstraat - Essestraat - Smetledestraat)

- Stella Matutina (Bellaertstraat):

- Wonderster (Nieuwstraat): vanaf 24 januari tot en met 17 februari (omleiding via Katstraat - Ommeganglaan - Dr. Moenslaan - Olmendreefrede)

- Morgenster (heiplasstraat): vanaf 27 januari tot en met 10 maart (omleiding via Langenakker - Heiplaswerk - N442)

- Morgenster (Kluisberg)

- Wonderster (Kasteeldreef)

- Morgenster (Overimpestraat)

- 't Wimpelke (Impedorp): vanaf 6 februari tot en met 6 maart (omleiding via Impedorp)

- Sterreneiland (Wanzeledorp): vanaf 20 februari tot en met 31 maart (omleiding via Bredestraat - Tussenbeekstraat - Nonnenbosstraat - Processieweg)

Datum van het bericht: woensdag 08 februari 2023