Naar inhoud

Overzicht geplande wegenwerken in Lede centrum

In Lede centrum staan verschillende wegenwerken ingepland. Een kort overzicht:

Asfalteringswerken gewestweg N442

Van 8 tot 19 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met het asfalteren van de N442 tussen Vijfhuizen en Colruyt. Beide delen van de gewestweg worden volledig afgesloten. Het kruispunt kruispunt N442 – Grotekapellelaan – Ommeganglaan blijft open voor verkeer.

Heraanleg kruispunt N442 – Grotekapellelaan – Ommeganglaan

Vanaf 22 augustus wordt er gestart met de wegenis- en rioleringswerken aan het kruispunt. Eerst wordt de zijde van de Ommeganglaan aangepakt, nadien de zijde van de Grotekapellelaan. Deze werken zullen, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, begin december afgerond zijn.

Heraanleg Rossel-, Reymeers- en Molenbergstraat

De riolering werd geplaatst in de Rosselstraat en in het eerste deel van de Reymeersstraat. De aannemer brengt momenteel alle verhardingen aan. Er wordt gestreefd om deze as open te stellen tegen 1 september. De Molenbergstraat zou klaar kunnen zijn eind november – begin december.
Begin volgend jaar wordt de laatste fase aangepakt, nl. het deel van de Reymeersstraat tussen Guchtstraat en Damstraat. Dit gedeelte zal vermoedelijk eind maart afgerond zijn.

Het verkeer komende uit de richting van onze deelgemeenten zal tijdens verschillende fasen van deze werken worden omgeleid via Guchtstraat - Beekveldrede - Wijstraat.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken en om conflicten tussen weggebruikers te vermijden, wordt tijdens de werken enkele richting ingesteld in de Guchtstraat en de Beekveldrede (komende van de Reymeersstraat richting Wijstraat). Fietsers, bromfietsers en speed pedelecs worden toegelaten in beide richtingen.

Datum van het bericht: woensdag 29 juni 2022