Naar inhoud

Organiseer een buurtfeest!

Een buurt- of straatfeest is dé gelegenheid om je buren beter te leren kennen.
Het Lokaal bestuur geeft graag een duwtje in de rug!

Uitleenmateriaal

Wist je dat je voor een buurtfeest materiaal kan ontlenen? Tafels, stoelen, herbruikbare bekers, een koffer vol leuk spelmateriaal ... Surf voor een overzicht en het reglement naar www.lede.be/uitleenmateriaal. Het gebruik van het uitleenmateriaal is gratis, maar we rekenen wel een leverkost indien de technische dienst het materiaal moet brengen.

Gemeentelijke feestcheque

Een feest organiseren kost natuurlijk geld. Je kan een gemeentelijke feestcheque aanvragen. Het Lokaal bestuur betaalt tot 125 euro van de gemaakte organisatiekosten terug. Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden. Zo is de feestcheque er uiteraard niet om privéfeestjes te sponsoren. Een buurtfeest richt zich tot alle inwoners van de straat, buurt of wijk (minstens 10 woningen) en wordt georganiseerd door minstens drie initiatiefnemers. Je vindt het aanvraagformulier en het reglement met de voorwaarden en welke kosten in aanmerking komen op onze website.

Vlaanderen Feest!

Gaat jouw buurtfeest door tussen 24 en 26 juni of tussen 1 en 11 juli en staat het in het teken van de campagne voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap?
Dan kan je je tot eind april kandidaat stellen als organisatiepartner van Vlaanderen Feest! voor een feestcheque van maximaal 180 euro. Meer info op www.vlaanderenfeest.eu of via 11-daagse@vlaanderenfeest.eu.

Toelating aanvragen

Vergeet niet om tijdig je toelating aan te vragen voor de organisatie van je buurtfeest. Dat doe je via het evenementenformulier op www.lede.be/evenementen. Vul het formulier voor een klein evenement in als er geen verkeersverbod nodig is. Moet jouw straat of plein verkeersvrij gemaakt worden? Vul dan het formulier voor een groot evenement in. Met het evenementenformulier vraag je in één klap alle toelatingen aan die je nodig hebt. Ook het gewenste uitleenmateriaal kan je via dit formulier aanvragen. 

Datum van het bericht: maandag 11 april 2022