Naar inhoud

Chez Barbé: intiem cultuurfestival in de pastorijtuin

Beeld Chez Barbé

Dit jaar zorgen we voor een spiksplinternieuw, aangepast en coronaproof evenement: Chez Barbé. Tickets zijn online te koop vanaf donderdag 1 juli.

We strijken neer in de pastorijtuin in Lede, Nieuwstraat 8, en laten jullie daar genieten van enkele topartiesten. De prachtige, verborgen tuin zorgt voor een gezellig en uniek kader. We verwelkomen jou graag!

Een voorstelling kost 4 euro. De voorstellingen op vrijdagavond (Pieter en Tine Embrechts, Jelle Cleymans) en de toneelvoorstelling van Dimitri Leue kosten 8 euro. Mensen met een UiTPAS met kansentarief betalen 1,5 euro per voorstelling. Tickets kan je vanaf 1 juli aankopen via onze Ticketgang-website.

  

  

PROGRAMMA

Woensdag 25 augustus – 20 uur: Flamingo Sisters 

Na The Jackson Five, The Olson Twins en The Kelly Family heeft Vlaanderen nu ook zijn eigen muzikale wonderfamilie: de zusjes Sabrina en Samantha Vlaeminck, begeleid door hun broers Wim en Gregory en nonkel Rudy. Als eerste muzikale relatiebureau ter wereld veroverden ze al vele harten. Met hun betoverende golden oldies brengen ze een hommage aan alles wat een hommage verdient.
  

Donderdag 26 augustus – 20 uur: Kwade reuk - pikante vertelvoorstelling

Hoe Oswald Hendryks Cornelius zaliger - kunstkenner, bon-vivant, verzamelaar van spinnen, schorpioenen en wandelstokken, expert op het gebied van Chinees porselein en grootste vrouwenverleider aller tijden - zich precies opwerkte tot in de hoogste maatschappelijke kringen, is een volstrekt oneerbiedig, hilarisch verhaal. Met zijn buitengewone interesse voor pikante aangelegenheden heeft deze Casanova-in-het-kwadraat een neus voor gekruide zaken. In Kwade Reuk nemen Hilde Rogge en Rein de Vos je mee in een onbeschaamd vermakelijke vertelling van exuberantie en pittige intrige. Gelieve deze avond zonder geurwater bij te wonen.

  

Vrijdag 27 augustus – 19 uur en 21 uur (2 voorstellingen): Pieter & Tine Embrechts in den hof

Broer en zus: rasperformers, begenadigd vertellers en buren in Borgerhout. De lockdown bracht hen muzikaal terug samen. Ze brengen een greep uit Pieters Nederlandstalige repertoire, klassiekers uit Tines Jukebox 2020 en enkele onvergetelijke Engelstalige covers.

 

Zaterdag 28 augustus – 15 uur: familievoorstelling Meneer Beer (5+)
In het Woeste Wolvenwoud plant Meneer Beer een beestig bosfestijn voor de woeste wolven en al z’n andere vrienden. Het belooft één muzikaal feest te worden met Eddy De Vos, Staf de Uil, Meneer IJsbeer, de wilde zwijnen Evrard en Evariste en nog vele anderen. En natuurlijk is ook Samantha het Rijmkonijn van de partij. Jullie toch ook?
 
Zaterdag 28 augustus, doorlopend van 14 tot 17 uur: Kip Van Troje - fietsen pimpen (gratis)
Wij maken van fietsen rijdende-verhaal-kunstwerken. Kwast en Plakplak, twee kakelende kunstzinnige knutselaars, zorgen ervoor dat iedereen creatief aan de slag kan met wasco' s, vingerpotjes, grote vellen karton, bubbelplastiek, bloemen, buisjes en buizen, stokjes en stokken, papier in verschillende kleuren en soorten …

  

Woensdag 1 september – 20 uur: Nomad Swing Trio
Dit trio brengt bewerkingen van parels uit het Frans chanson - aangevuld met liederen van Oost-Europa - tot bij ons. Verder staat ook een selectie van swing en blues op het repertoire. Dit geheel wordt afgewisseld met eigen nummers.

  

Donderdag 2 september – 20 uur: Dimitri Leue – Kunst mijn kloten
Dimitri gaat met jou op zoek naar kunst en al zijn betekenissen. Kunst is voor elk van ons iets anders. Hij zoek samen met jullie naar de superlatief van kunnen. Een definitie van dat wat voor sommigen miljoenen waard is en voor anderen niet eens een blik. Leue is een pure creator van woorden en beelden in de hoop er iemand mee te raken. Louter louteren. Inbeelden, uitbeelden, verbeelden. Wanneer de wereld een open wonde is, kan kunst de tong zijn die alles schoonlikt.
 

Vrijdag 3 september - 19 uur of 21 uur (2 voorstellingen): Jelle Cleymans – Alleen in het ruime sop
Cleymans’ eerste solovoorstelling. Waar hij zich de voorbije 10 jaar veilig omringd wist door zijn groep muzikanten, staat hij er deze keer helemaal alleen voor. Zonder reddingsboei verwonderd in het kraaiennest. Via liederen en verhalen vertelt hij ons over loslaten en weer terugvinden. Of hoe de liefde altijd net dat tikkeltje sterker is.
 

Zaterdag 4 september - 15 uur en 17 uur (2 voorstellingen): De Gillende Keukenprins - Bram Graafland

De Keukenprins is als enige op de wereld in het bezit van het Keukenorgeldrumgestel. Koken, orgel spelen en drummen tegelijk: een eitje! In deze voorstelling - die het midden houdt tussen theater, circus en een rockconcert - draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Rondvliegende ingrediënten, beukende muziek, een vlijmscherp koksmes als stuwer in een intieme ode en uiteindelijk - na een storm van zevenentwintigeneenhalve minuut - is hij daar: De Pannenkoek.

Datum van het bericht: woensdag 30 juni 2021