Naar inhoud

Update coronavirus - Coronalert app vernieuwd!

Coronalert, de gratis app in de strijd tegen COVID-19 kreeg een update. De tool is gebruiksvriendelijker geworden en ook op technisch vlak zijn er verbeteringen.

Naast de contactopsporing blijft Coronalert belangrijk in deze coronacrisis om anonieme contacten te waarschuwen in geval van een besmetting. Heel nuttig dus nu we stilaan onze eigen bubbel verlaten om op restaurant te gaan iets te gaan drinken, een pretpark te doen, een concert bij te wonen te reizen en hier en daar nieuwe varianten de kop op steken...

 

De coronalert app kan:

  • je waarschuwen als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer.
  • je adviseren over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen.
  • andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus.

 

Coronalert werd sinds de lancering bijna 2,8 miljoen keer gedownload, dat is ongeveer één derde van het totaal aantal smartphones in België. Het is dan ook belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hem downloaden en gebruiken. Wil je hem ook op je smartphone? Alle info vind je hier.

Downloads

Datum van het bericht: maandag 28 juni 2021