Naar inhoud

Update vaccinatie - hoe bereik je vaccinatiecentrum Denderdal?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatiecentrum Denderdal Aalst is gelegen in de Kortestraat 14 in Erembodegem.

Met de auto

De Kortestraat bereik je via de Hogeweg. Je bereikt het Vaccinatiecentrum via de N9 (Brusselse steenweg - Brusselbaan) of N405 (Ninovesteenweg) en volgt de bewegwijzering ter hoogte van de Hogeweg of Keppestraat. Komende vanuit Lede wordt er een route bewegwijzerd vanaf kruispunt Vijfhuizen via de R41 (Boudewijnlaan – Heilig Hartlaan – Leopoldlaan – Albrechtlaan) en N9 (Brusselse Steenweg – Brusselbaan) richting Vaccinatiecentrum.

 

In de Kortestraat is er in een kiss&ride zone voorzien. Deze mag enkel gebruikt worden voor het afzetten of ophalen van bezoekers. Voor houders van een parkeerkaart voor personen met een beperking, zijn er dicht bij de ingang tot het vaccinatiecentrum extra voorbehouden parkeerplaatsen ingericht.

 

Om de parkeervraag op te vangen is een tijdelijke parking voor 250 wagens aangelegd. Stewards helpen je bij het vinden van een plaats. Hou er rekening mee dat je van de parking nog een paar minuutjes nodig hebt om naar de ingang te wandelen.

 

Het vaccinatiecentrum zal voor heel wat extra verkeer zorgen. Pas je rijstijl aan en hou rekening met de voetgangers, fietsers en de buurtbewoners.

 

Met de fiets

Vanuit Lede zal een bewegwijzerde fietsroute voorzien worden richting Vaccinatiecentrum. Het beginpunt van de bepijlde route is Markt. De route is 11,7 kilometer lang en loopt zoveel mogelijk via verkeersluwe landbouwwegen en fietswegen.

 

De fietsroute loopt langs Nieuwstraat – Bellaertstraat – Solegemweg (landbouwweg) – Speckaertstraat – Hendrikstraat (landbouwweg) – Royenrede (landbouwweg) – Vishouwrede (landbouwweg) – Sasstraat – Onegem – Ledebaan – Kerrebroekstraat – Notelaarspad (fietsweg) – Tragel – stuk jaagpad (fietsweg tussen Tragel en Werfplein) – Frits de Wolfkaai – Leo Gheeraerdtslaan – stuk fietsweg (onder Brusselse steenweg) – Brusselse steenweg – Louis Camustraat – Gerstenstraat (door natuurgebied Gerstjens) – Leuvestraat – Kortestraat.

Door werken aan de stuwsluis is het jaagpad tussen Aalst en Erembodegem helaas nog altijd onderbroken vandaar dat het fietsverkeer via de Brusselsesteenweg richting de Gerstjens wordt gestuurd.

De GPS-gegevens van de fietsroute kan je hier terugvinden.


Inwoners van deelgemeenten kunnen aantakken op deze bewegwijzerde fietsroute.

Er is een ruime fietsenstalling op het onthaalplein voor het vaccinatiecentrum.
 

 

Met het openbaar vervoer

Goed nieuws voor wie met het openbaar vervoer naar Vaccinatiecentrum Denderdal Aalst reist voor zijn prik. Zowel De Lijn als de NMBS bieden de inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede een gratis ticket aan.

Trein

Het vaccinatiecentrum ligt op 10 minuten wandelen van het station van Erembodegem. Vanuit Lede vertrekt er elk uur één rechtstreekse trein naar het station van Erembodegem (reistijd ongeveer 10 minuten). Daarnaast vertrekt er ook om het uur een trein naar Aalst station waar kan overgestapt worden om de trein te nemen richting station van Erembodegem (reistijd ongeveer 35 minuten).

Meer info over de dienstregeling: https://www.belgiantrain.be/nl

 

Bus

Vanuit Lede vertrekken volgende bussen richting Aalst station:

  • Lijn 58 Wetteren – Serskamp – Lede – Hofstade – Aalst (rijdt om de twee uur)
  • Lijn 59 Wetteren – Oordegem – Lede – Hofstade – Aalst (rijdt om de twee uur)
  • Lijn 94 Gent – Melle – Oordegem – Impe – Erpe Vijfhuizen – Aalst (rijdt enkel in de spits – 1 rit)
  • Lijn 96 Gent – Melle – Oordegem – Erpe Vijfhuizen – Aalst (rijdt om het uur)
  • Lijn 98 Aalst – Erpe Vijfhuizen – Lede – Uitbergen (rijdt enkel in de spits – 1 rit)
 

Vanuit Aalst station is het vaccinatiecentrum bereikbaar met volgende buslijnen:

  • Aalst station perron 1: Lijn 2 Herdersem – Aalst Station – Erembodegem: afstappen aan halte Erembodegem Brug (rijdt om het uur). Vanaf de halte Erembodegem Brug is het 5 minuten wandelen.
  • Aalst station perron 5: Lijn 213 Aalst – Brussel: afstappen aan halte Erembodegem-Brug (rijdt om het uur).
  • Aalst station perron 5: Lijn 214 Aalst – Brussel: afstappen aan halte Erembodegem Jagershoek (rijdt om het kwartier op weekdagen en zaterdag). Vanaf de halte Erembodegem Jagershoek is het 12 minuten wandelen.

Meer info over de dienstregeling; https://www.delijn.be/nl/

 

Mobiliteitsproblemen?

Voor wie zich niet naar het vaccinatiecentrum kan verplaatsen, zorgen we voor een oplossing op maat.

Meer info hierover vind je ook in de infobrochure die op 31 maart en 1 april bedeeld wordt.

Datum van het bericht: woensdag 03 maart 2021