Naar inhoud

Eenmalige premie voor verenigingen met een UiTPAS-werking

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Op 16 september 2021 keurde de gemeenteraad de eenmalige premie voor verenigingen met een UiTPAS-werking goed. Zowel nieuwe als bestaande UiTPAS-verenigingen kunnen een eenmalige premie van 250 euro aanvragen.  

De UiTPAS werking is een belangrijke hefboom om enerzijds de vrijetijdsparticipatie van financieel kwetsbare doelgroepen te bevorderen en anderzijds om vrijetijdsparticipatie voor iedereen terug aan te moedigen.

Verenigingen die de UiTPAS-werking reeds toepassen komen in aanmerking voor deze subsidie, alsook verenigingen die erkend zijn door gemeente Lede, activiteiten in de vrije tijd organiseren en zich engageren om het UiTPAS-systeem in 2021 te implementeren bij de activiteiten van hun vereniging en deze werking ook 3 jaar zullen aanhouden.

Verenigingen die reeds subsidie ontvangen via andere gemeentelijke subsidiereglementen, kunnen deze eenmalige premie verkrijgen bovenop hun werkingssubsidies.

Aan welke voorwaarden moet mijn vereniging voldoen?

• Ze is sedert minstens 1/1/2020 actief in de domeinen cultuur, jeugd, senioren, carnaval en/of sport en is erkend door gemeente Lede.

• Ze heeft haar maatschappelijke zetel of een actieve vestiging in Lede.

• Ze heeft een UiTPAS-werking en engageert zich om deze werking minstens 3 jaar verder te zetten; ofwel engageert ze zich om voor 30/11/2021 een UiTPAS-werking op te zetten en deze werking minstens 3 jaar aan te houden.

Wanneer heeft mijn vereniging een UiTPAS-werking?

1. een overeenkomst is afgesloten tussen de vereniging, gemeente Lede, UITPAS regio Dender en Publiq (Vlaamse aanbieder van UiTPAS) om een UiTPAS werking op te zetten;

2. mensen met een UiTPAS bij de activiteiten van de vereniging kunnen punten sparen en punten omruilen;

3. mensen met een UiTPAS met kansentarief, aan kansentarief kunnen deelnemen aan de activiteiten van de vereniging;

4. door de vereniging wordt gecommuniceerd dat mensen met een UiTPAS bij hen welkom zijn.

Meer weten?

Het reglement omtrent de eenmalige premie vind je in bijlage. Meer info vind je op de website www.uitpasdender.be

Op woensdag 27 oktober organiseert de gemeente om 19.30 uur een infomoment in De Bron voor alle geïnteresseerde verenigingen. Laat weten dat je erbij zal zijn via vrijetijd@lede.be  

Aanvraag indienen?

Klik hier om je aanvraag in te dienen. Een aanvraag indienen kan tot 30 november 2021.

Datum van het bericht: vrijdag 17 september 2021