Naar inhoud

Contact

www.vwk.be

Voorzitter

Eddy De Wilde Langehaag 4 9340 Impe 053 80 02 85 eddy.dewilde@mobistar.be

Secretaris

Edwig Bonnarens Billegemstraat 33 9340 Wanzele 053 80 30 48 edwigbonnarens@telenet.be

Verenigde Wanzeelse Kineasten

Inkorving duivenlokaal sfeerbeeld

Na het succes van "Nieuwe Ledenaars" willen de Wanzeelse kineasten een nieuw onderwerp aansnijden van een heel andere aard: de duivensport.

Een traditie die sterk verankerd is in onze gemeente en die heel wat sociale, culturele, economische en heemkundige aspecten vertoont.  Een waardevol stuk lokaal erfgoed dat wat extra aandacht best kan gebruiken.


In onze gemeente zijn nog verschillende duivenlokalen.  Er wordt gespeeld op korte afstand ('snelheid') en op lange afstand ('fond').  Af en toe haalt onze gemeente het nieuws met een prijsduif op internationale wedstrijden ...

Lede is ook tot ver buiten de grenzen een begrip in de duivensport door La Lédoise, het atelier waar decennia lang constateurs werden gemaakt en dat nu een uniek museum is geworden.  Ook dat aspect willen we in de documentaire aan bod laten komen.


Misschien heeft u zelf, als bezoeker van onze website, nuttige tips voor ons, interessante contacten of kent u straffe verhalen en pittige anecdotes uit heden of verleden?   Aarzel dan niet ons te contacteren via www.vwk.be  info - contact


Ruw geschetst zouden we de opnames spreiden van de herfst 2010 tot zomer 2011 (om een heel jaar de verschillende evoluties te kunnen volgen) en om dan tegen het najaar van 2011 onze montage klaar te hebben.