Naar inhoud

Voorzitter

Marc De Wolf Hulst 35 9260 Wichelen 0477 31 68 72 bloed@lede.rodekruis.be

Secretaris

Marc De Wolf Hulst 35 9260 Wichelen 0477 31 68 72 bloed@lede.rodekruis.be

Ons lokaal

Lokaal Rode Kruis Lede Katstraat 14 9340 Lede

Bloed & Plasma afdeling Groot-Lede

Bloed geven, eenvoudig en dichtbij. 

Bloed geven is enorm belangrijk, je kunt het altijd in je buurt doen en je hebt er zelf totaal geen last van. Dat zijn al drie redenen waarom je het zeker moet doen.  

In bijna elke gemeente organiseren de plaatselijke Rode Kruis-afdelingen"bloedinzamelingen". Je kunt daarnaast ook bloed geven in een bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis. Elke gezonde persoon Vanaf 18 jaar mag bloed geven. De afname gebeurd op een veilige manier door ervaren en speciaal opgeleide mensen.  

 

Bloed geven in 1-2-3.  

Zo gaat bloed geven praktisch in zijn werk: je krijgt een medische vragenlijst die je rustig kan invullen. Deze lijst bespreek je daarna met een arts en die bepaalt of je al dan niet bloed mag geven. Soms wordt je bloed geweigerd omdat je bijvoorbeeld een bepaald medicijn hebt ingenomen of je pas een piercing/tatoeage hebt laten zetten. Als je bloed mag geven, neem je plaats op een afname bedje. Een arts of verpleegkundige legt een knelband aan rond je arm en ontsmet de plaats waar geprikt zal worden.Vervolgens geeft hij of zij je een prikje met een steriele naald. Bloed wordt afgenomen door speciaal daartoe opgeleid personeel.  Zij gebruiken steriel materiaal dat alleen voor jou bestemd is en dat na gebruik weggegooid wordt. 

Na de bloedafname kun je iets drinken en even bijpraten met andere donors. Je voelt je niet moe of leeg, je kunt gewoon verder doen met wat je bezig was.

Donoren op afspraak.

Er wordt aan donoren gevraagd om een afspraak in te boeken voor hun mobiele inzameling.

Ze kunnen zich inschrijvingen via https://donorportaal.rodekruis.be/ of via het gratis nummer: 0800 777 00

De bevestigingsmail die donoren kunnen aanvragen doet dienst als legitimatie voor hun verplaatsing.

 

Donoren zonder afspraak.

Donoren zonder afspraak zijn ook nog steeds welkom, MAAR enkel indien dit combineerbaar is met de afspraken die al ingeboekt staan. Graag ter plaatse te bekijken en gelieve goed in overleg te gaan met het personeel van collecte. Het is erg belangrijk dat de afstandsregel gewaarborgd blijft.