Naar inhoud
Plan je bezoek aan onze diensten!

Op afspraak of niet? 

Het Lokaal bestuur werkt al dan niet - afhankelijk van de reden van je bezoek - op afspraak. Volg deze stappen om te kijken of je een afspraak in het Burgerhuis of gemeentehuis nodig hebt.

Stap 1

Via Mijn DOSSIER - FOD Binnenlandse Zaken kan je jouw persoonlijk dossier in het Rijksregister raadplegen en attesten (wettelijke samenwoning, hoofdverblijfplaats met historiek …) downloaden. Deze attesten bevatten de digitale stempel van het Rijksregister en hebben dus dezelfde juridische waarde als attesten afgeleverd door de gemeente. De attesten zijn onmiddellijk beschikbaar en bovendien gratis. Je bent dus niet afhankelijk van de openingsuren van het gemeentehuis. Je kan het attest van thuis uit, 24 op 24 en 7 op 7 opvragen en meteen digitaal doorsturen naar de instantie die er om vroeg. Meer info vind je hier.

Stap 2

Niet gevonden wat je nodig hebt? Je kan een aantal officiële documenten ook aanvragen via het e-loket

Stap 3

Vind je ook via het e-loket niet wat je zocht? Dan heb je waarschijnlijk een afspraak nodig. Klik op deze link voor een overzicht van onze producten waarvoor je wel of geen afspraak nodig hebt. Klik vervolgens op het product om de afspraak te maken.