Naar inhoud
Plan je bezoek aan onze diensten!

Op afspraak bij onze diensten

Omwille van de stijgende coronacijfers en de verstrengde maatregelen zal het Lokaal bestuur vanaf maandag 22 november enkel op afspraak werken.

We volgende federale richtlijnen en houden dit systeem (voorlopig) aan tot en met 28 januari 2022. Zo willen we jou een veilige en efficiënte dienstverlening op maat aanbieden.

Maandag 9 - 12 uur Op afspraak
Dinsdag 9 - 12 uur Op afspraak
Woensdag 9 - 12 uur Op afspraak
Woensdag 13.30 - 16 uur Op afspraak
Donderdag 9 - 12 uur Op afspraak
Donderdag 16 - 19 uur Op afspraak
Vrijdag 9 - 12 uur Op afspraak

 

Een afspraak maken?

Stap 1

Mijn DOSSIER is de online toepassing van de FOD Binnenlandse Zaken die het mogelijk maakt jouw persoonlijk dossier in het Rijksregister te raadplegen en attesten (wettelijke samenwoning, hoofdverblijfplaats met historiek …) te downloaden. Deze attesten bevatten de digitale stempel van het Rijksregister en hebben dus dezelfde juridische waarde als attesten afgeleverd door de gemeente. De attesten zijn onmiddellijk beschikbaar en bovendien gratis. Je bent dus niet afhankelijk van de openingsuren van het gemeentehuis. Je kan het attest van thuis uit, 24 op 24 en 7 op 7 opvragen en meteen digitaal doorsturen naar de instantie die er om vroeg. Meer info vind je hier.

Stap 2

Vermijd een onnodige verplaatsing. Je kan een aantal officiële documenten ook aanvragen via het e-loket. Voor heel wat andere zaken kan een medewerker jou eenvoudig via e-mail verder helpen en is een afspraak dus niet nodig.

Stap 3

Is een afspraak nodig? Maak online een afspraak op het moment dat voor jou het best past! Voor deze producten kan je een afspraak maken.

 

Bij een bezoek aan onze diensten vragen we met aandrang de volgende voorzorgsmaatregelen strikt in acht te nemen:
  • Kom op tijd (niet te vroeg, niet te laat). Bel aan de buitendeur en een medewerker verwijst jou door naar de juiste dienst. Wie te laat komt, moet een nieuwe afspraak maken.
  • Kom alleen, tenzij anders aangegeven door de dienst of wanneer je een tolk nodig hebt.
  • Een mondmasker dragen is verplicht.
  • Was je handen bij het binnenkomen van het gebouw met de reinigingsgel.
  • Behoud steeds een afstand van minimum 1,5 meter van elkaar.
  • Betalingen zijn bij voorkeur elektronisch via Bancontact.
  • Wie zich ziek voelt, blijft uiteraard thuis, annuleert zijn afspraak en kan eventueel al een nieuwe afspraak inplannen.