Naar inhoud

Thuiscomposteren

compostvat


Nergens ter wereld wordt meer gecomposteerd dan in Vlaanderen. Niet minder dan één Vlaming op drie doet actief aan thuiscomposteren, en dit om verschillende redenen. Door thuis te composteren bespaar je flink op afvalkosten. Compost is bovendien een bron van humus, ideaal voor de moestuin én de siertuin.

Composteren kan je leren!
Composteren is helemaal niet moeilijk. Enkele eenvoudige regeltjes en een minimum aan aandacht volstaan om een compostvat, -bak of -hoop probleemloos te laten functioneren.

  • Composdemo's
   Voor meer informatie over thuiscomposteren kan je steeds terecht bij de onze compostmeesters. Compostmeesters zijn vrijwilligers die opgeleid werden om andere burgers bij het composteren bij te staan in raad en daad. Dit doen ze tijdens de compostdemo's die doorgaan in het demopark in de Vijverstraat in Lede. De data van de compostdemo's vind je terug in je afvalkaldender.
  • Compostcursus

   Vlaco organiseert i.s.m. ILvA regelmatig compostcursussen. In drie lessen wordt dieper ingegaan op de basisregels van het composteren. De ervaring van de lesgevers, het gevarieerd didactische materiaal en de praktijkvoorbeelden garanderen een goed inzicht in de materie. Deze cursus is gratis en bestaat uit 3 lessen van telkens ongeveer 3 uur: een theorieles, een uitstap en een praktijkles.

  • Opleiding compostmeester
   Wie nog een stapje verder wil, kan aansluiten bij onze compostmeesterwerking en de opleiding compostmeester volgen. Met deze cursus worden vrijwilligers klaargestoomd om aan de slag te gaan als compostmeester. Deze opleiding is gratis en bestaat uit 6 lessen. Er wordt dieper ingegaan op het theoretisch gedeelte en er wordt ook aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden. 

Meer info over de cursussen

ILvA
Valérie Willequet
tel. 053 85 85 71
e-mail valerie.willequet@so-lva.be

Praktisch

Milieu en landbouw

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 25
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Dag Openingsuren
Maandag 9.00 tot 12.00 uur
Dinsdag 9.00 tot 12.00 uur
Woensdag 9.00 tot 12.00 uur
13.30 tot 16.00 uur
Donderdag

9.00 tot 12.00 uur

16.00 tot 19.00 uur

Vrijdag 9.00 tot 12.00 uur
 

Sluitingsdagen

Meer info