Naar inhoud

10.000 stappen

10.000stappen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de helft van de Vlamingen te weinig beweegt en hierdoor meer risico loopt op aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, darmkanker, diabetes, obesitas... De Vlaamse Overheid, Universiteit Gent en het Lokaal Gezondheidsoverleg (Logo's) nemen, met de campagne ‘10.000 Stappen' het initiatief de bevolking bewust te maken van dit probleem en hen aan te moedigen om meer te gaan bewegen.

Mensen die niet houden van sport of specifieke bewegingsactiviteiten kunnen toch een actieve levensstijl opbouwen en gezondheidsvoordelen bekomen.

 

Mensen die een concreter beeld wensen van hun hoeveelheid beweging per dag of die een extra stimulans nodig hebben, kunnen hun stappen per dag gaan tellen en hiervoor een stappenteller of pedometer gebruiken. Dit toestelletje wordt ter hoogte van de heup gedragen en telt exact het aantal stappen dat men op een dag zet.

Om gezonder en fitter te worden zou men minimum 10.000 stappen per dag moeten zetten. Een stappenteller is dus ideaal voor mensen die meer beweging in hun dagelijks leven willen inbouwen op een correcte en consequente manier en dit ook (stapsgewijs) willen bijsturen.

 

Op deze manier wil men de Vlaming stap voor stap begeleiden naar een actief en gezond leven. Voor meer informatie surf naar www.10000stappen.be.

 

Omdat wij je meer willen doen bewegen, stippelden wij een 10.000 stappenroute uit op ons grondgebied! Op zondag 8 mei 2011 zal deze route officieel worden ingewandeld.

  

Stappentellers zijn in het gemeentehuis te koop aan 22 euro. Het gaat om de door de Vlaamse organisatie goedgekeurde stappentellers.

 

E-loket

Meer info