Naar inhoud

Trage Wegen Lede

Uitnodiging vormingsavond ‘inventarisatie trage wegen’ deelgebied Lede

 

Een bospad, een veldweg, een doorsteekje in een nieuwe wijk... Trage wegen vind je overal. Ze zijn bedoeld voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer. Fietsers en wandelaars, landbouwers en natuurliefhebbers weten ze zeker te vinden. Maar veel trage wegen zijn verdwenen of in onbruik geraakt door slecht onderhoud, door de aanleg van nieuwe verkavelingen of industrieterreinen. Sommige wegen werden samen met een akker omgeploegd, andere zijn afgesloten door aanpalende eigenaars.

 

Dat is jammer, want fietsen en wandelen op trage wegen is veiliger én plezieriger. Daarom verdient het trage wegennetwerk in onze gemeente meer aandacht. En daar maakt de gemeente werk van, in samenwerking met Trage Wegen vzw.

 

Hoe is het vandaag gesteld met onze trage wegen? Welke trage wegen zijn nog toegankelijk? Waar zijn er knelpunten? Welke verbindingen zijn er mogelijk van de woonkernen naar de lokale buurtschool? Deze vragen kunnen we maar beantwoorden nadat we de trage wegen in onze gemeente in kaart hebben gebracht. Dat is een enorme onderneming waarvoor wij graag een beroep doen op de streekkennis en het enthousiasme van onze bevolking.

 

De voorbije jaren zijn de trage wegen in deelgemeenten Oordegem, Impe, Wanzele, Smetlede en Papegem geïnventariseerd dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Ook heeft Trage Wegen vzw voor deze deelgemeenten reeds een evaluatienota gemaakt van de inwonersvergaderingen waarbij de knelpunten van het trage wegennet werden blootgelegd. In Oordegem, het deelgebied dat het eerst werd geïnventariseerd, heeft Trage Wegen vzw al zes concrete opwaarderingsdossiers opgesteld.

 

Hebt u ook zin om te ontdekken welke trage wegen er nog zijn in Lede? Kom dan naar de vormingsavond ‘inventariseren van trage wegen’ die we in onze gemeente organiseren samen met Trage Wegen vzw op woensdag 21 februari 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Lede (Markt 1). Daar maken we je wegwijs hoe je mee op pad kan om de trage wegen in de buurt te (her)ontdekken en te inventariseren. Indien je wil aanwezig zijn op deze vergadering gelieve dan te bevestigen bij de dienst verkeer (e-mail: verkeer@lede.be / telefoon: 053/606.838).

Praktisch

Verkeer

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 37
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Dag Openingsuren
Maandag 9.00 tot 12.00 uur
Dinsdag 9.00 tot 12.00 uur
Woensdag 9.00 tot 12.00 uur
13.30 tot 16.00 uur
Donderdag

9.00 tot 12.00 uur

16.00 tot 19.00 uur

Vrijdag 9.00 tot 12.00 uur
 

Sluitingsdagen