Naar inhoud

Activiteiten in samenwerking met de jeugdraad

pietendag

Regelmatig ondersteunt de jeugddienst de jeugdraad bij het organiseren van activiteiten. Op die manier wordt het vrijetijdsaanbod voor onze Leedse kinderen en jongeren steeds groter. De jeugddienst helpt bij de voorbereidingen, steekt een handje toe en neemt enkele praktische taken op zich.


Huidige activiteiten:

 • De grote zwarte pietendag: De eerste grote zwarte pietendag ging door in het jaar 2004. Deze dag wordt ingericht voor alle kleuters en kinderen van het 1ste en 2de leerjaar. Op woensdagnamiddag kunnen kinderen naar een voorstelling met de Sint en zijn pieten. We sluiten de namiddag af met een bezoekje aan de Sint ...

  Wegens het grote succes blijven we dit organiseren. 

 • Debattle 2018 : verkiezinsdebat naar aanleiding van de verkiezingen. 
 • Infoavonden: De jeugdraad neemt haar taak tot het geven van informatie graag ter harte. Het bestuur kijkt welke thema's er leven bij jongeren, jeugdleiders en ouders. Zo werden er in het verleden reeds diverse infoavonden georganiseerd met als thema's: diabetes, met ADHD op kamp, pesten, drugs, kwetsbare jongeren, EHBO ...

     

 

Activiteiten vroeger georganiseerd:

 

 • Sportnamiddag: Sinds 2015 organiseert de jeugdraad in het najaar een namiddag voor +12 jarigen met allerlei sporten. Deze activiteit is in samenwerking met de sportdienst die deze namiddag begeleidt. 
 • AcTie (activiteit voor Tieners): grote activiteit voor tieners. Is viermaal doorgegaan telkens ingekleed in een thema (Superhelden, Lord of The Rings, ...)

 

 • Volleybaltornooi: voor +16

 

 • Zeepkistenrace: op zaterdag 29 maart 2008 ging de eerste editie door. De Keiberg in Lede werd omgetoverd tot een heus
  zeepkistenparcour. Maanden voorbereiding werden beloond met zonnig weer en enthousiaste medewerkers en deelnemers. Welgeteld 17 zeepkisten mochten na een strenge controle plaats nemen aan de start. Aangemoedigd door heel wat kijklustigen zoefden ze één voor één naar beneden.  De tweede edtie, eveneens een groot succes ging door op zaterdag 4 april 2009.     
  Meer info en verslag over de voorbije zeepkistenraces vindt u op www.zeepkistenracelede.be.
   
 • TD Terminé: Naar aanleiding van de afbraak van zaal de Volkskring organiseerde de jeugdraad in oktober 2009 symbolisch een heuse afscheidsfuif met bekende Leedse DJ's. Deze avond was een groot succes.

 

 • Kroegentocht: Sinds 2000 organiseert de jeugdraad van Lede een kroegentocht waarbij ze de leiding van de verschillende jeugdbewegingen en jongerenverenigingen uit Lede op een leuke avond trakteert. Deze ludieke gebeurtenis, waarbij telkens rond een bepaald thema wordt gewerkt, leidt vaak tot hilarische verkleedpartijen.  

 

 • Tienerfuiven: Sinds 2007 organiseert de jeugdraad alcohol- en drugsvrije fuiven voor tieners vanaf het zesde leerjaar tot en met het derde middelbaar. De eerste tienerfuif, 'Aftersunparty', ging door in jeugdhuis Leeuwerik en was een groot succes. Al snel kwamen er nieuwe edities. 

 

Praktisch

Jeugddienst

Markt 1
9340 Lede


Tel:  053 60 68 62
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

Dag Openingsuren
Maandag 9.00 tot 12.00 uur
Dinsdag 9.00 tot 12.00 uur
Woensdag 9.00 tot 12.00 uur
13.30 tot 16.00 uur
Donderdag

9.00 tot 12.00 uur

16.00 tot 19.00 uur

Vrijdag 9.00 tot 12.00 uur

Sluitingsdagen

Meer info