Naar inhoud

Op Wielekes

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Logo Provincie Oost-Vlaanderen

Wat?

Op Wielekes is een fietsdeelsysteem in Lede voor kinderen, met de steun van Provincie Oost-Vlaanderen.

Bij Op Wielekes leen je een kinderfiets. Wie lid wordt, heeft altijd toegang tot een goede en kwalitatieve kinderfiets op maat. Je betaalt jaarlijks lidgeld van 30€ en eenmalig een waarborg van 70€. Je kan zoveel ruilen als je maar wil, meestal natuurlijk voor een groter exemplaar maar kan ook gewoon eens voor een andere kleur.

Waarom?

We promoten het delen van kinderfietsen vanuit het idee dat toegang tot een goede fiets belangrijker is dan bezit ervan. De fietsjes worden op die manier veel intensiever gebruikt, beter onderhouden en meer kinderen hebben meer plezier aan meer fietsjes. Het project zorgt er dus voor dat we met zijn allen minder fietsjes moeten gaan kopen en dat er minder fietsjes stilstaan.

Waar?

Het depot zal ingericht worden in de grote garage achteraan het gemeentehuis. Daar zullen dus heel wat fietsjes klaar staan om te ruilen en is er ruimte om die eens goed te testen voor gebruik.

Hoe?

Wie inschrijft bij Op Wielekes kan in het depot kiezen uit een aanbod van degelijke kinderfietsjes. Na het tekenen van een contract neemt u de fiets mee naar huis. Wordt de fiets te klein voor uw kind, dan brengt u hem terug en krijgt u een groter model mee. Voor elke wissel wordt de fiets in goede staat hersteld zodat die opnieuw kan worden uitgeleend.

Wanneer?

Op Wielekes start op 4 april 2020 van 14u tot 16u. Vanaf dan telkens de eerste zaterdag en derde woensdag van de maand.

Vrijwilligers:

Voor het beheren van het depot zijn we op zoek naar vrijwilligers: 

We zoeken handige Harry’s, administratieve Alida’s en all-roundende Astrids.

Wel zin, geen tijd? Geen schrik, het gaat om korte, goed afgebakende taken op je eigen ritme. Je werkt samen met gelijkgestemden en maakt deel uit van een positief initiatief dat tegelijk milieuvriendelijk en sociaal is. Sleutel actief mee aan jouw leefbare, duurzame en sociale buurt. Kom vrijblijvend naar de eerste infosessie op maandag 10 februari 2020 van 20u tot 21u in De Bron, Kerkevijverstraat 19a. Gelieve een seintje te geven via lede@opwielekes.be indien je van plan bent langs te komen.

Datum van het bericht: woensdag 22 januari 2020