Naar inhoud

Gratis infosessies ILvA

In samenwerking met Vlaco, de Vlaamse Compostorganisatie, organiseert ILvA een aantal infosessies. Deze korte opleidingen duren ongeveer 2 uur en zijn gratis. Je kan inschrijven voor een of meerdere sessies, naargelang je interesse.

Infosessies

Snoei zonder geknoei

Dinsdag 18/02/2020 – 20u – ILvA, Industrielaan 18, 9320 Aalst (Erembodegem)

Een Vlaco-lesgever wijdt je in, in de bomenwereld. Je ontdekt hoe een boom is opgebouwd, wat hij nodig heeft en wat hij kan verdragen om je voor snoeiblunders te behoeden. Deze sessie geeft de krijtlijnen weer waar je rekening mee moet houden, als je je aan snoeien wil wagen maar is geen uitgewerkte snoeicursus. Fruitbomen zijn een aparte categorie en komen in deze les niet aan bod.

Urban gardening - thuiskringlopen in de stad

Dinsdag 03/03/2020 – 20u – ILvA, Industrielaan 18, 9320 Aalst (Erembodegem)

Natuur en tuinen duiken in onze steden tegenwoordig op de gekste plaatsen op: tegen de gevels van kantoorgebouwen, op daken van appartementen, hangend in potten aan plafonds in restaurants, verticaal tegen de gevel van een huis, op verlaten achterafhoekjes. De ontstaansredenen van dit 'stadsgroen' is vaak van verschillende aard: gezelligheid, decoratie, een bron van voedsel of experiment van een avontuurlijke tuinier. Eén ding hebben ze wel gemeen: ze lokken steevast reacties uit. We tonen je de wildste voorbeelden van urban gardening en de grote variatie aan vaste planten, kruiden, groenten en fruit die je een plek kan geven in de stad. Hoe klein dat plekje ook is... De biologische kringloop in de stad!

Kippen: de verzorging, de huisvesting

Dinsdag 10/03/2020 – 20u – ILvA, Industrielaan 18, 9320 Aalst (Erembodegem)

Kippen zijn prettig gezelschap in je tuin. Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van je organisch afval. Kippen houden is 'in'. Vooraleer je bezwijkt voor de verleiding moet je beseffen dat kippen ook verzorging vragen. Hoe willen kippen wonen? Wat moeten ze eten? Worden kippen wel eens ziek? Welke kippen kiezen, en waar kan je ze kopen? Een workshop om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Inschrijven

Indien je een infosessie wenst te volgen of meer informatie wil, gelieve dan contact op te nemen met ILvA, telefonisch op het nummer 053/85.85.71 of via e-mail infosessie@ilva.be. Deelname is gratis, inschrijven is wel noodzakelijk. Het aantal plaatsen is immers beperkt.

Datum van het bericht: maandag 20 januari 2020