Naar inhoud

Heraanleg doortocht Oordegem

Het Agentschap Wegen en Verkeer, gemeente Lede en Farys investeren samen in een veiligere Grote Steenweg (N9) in Oordegem (Lede). De doortocht krijgt een grondige facelift van zijstraat Wijde Wereld tot de Pontweg. Met een nieuw wegdek, veilige fiets- en voetpaden en parkeerstroken wordt de steenweg een pak veiliger, zeker voor fietsers en voetgangers. Onder het wegdek komt een gescheiden rioleringsstelsel. De werken zijn op 27 februari van start gegaan en zullen tot augustus 2018 duren. 

Wat houden de werken in?

 

De steenweg wordt grondig vernieuwd, zowel boven als onder de grond. Veel aandacht gaat naar veilig fietsen en wandelen: veilige oversteekplaatsen, veilige fietspaden die achter de parkeerstroken en busperrons liggen en comfortabele voetpaden. Ook de rijweg, openbare verlichting en bushaltes worden vernieuwd. Onder het wegdek komt een gescheiden rioleringsstelsel.

Ook de heraanleg van de rijweg tussen Fauconniersmolen en de grens met Westrem (Wetteren), een onderdeel van de werken die in 2016 gestart zijn, vindt samen met een fase van deze werken plaats. Door beide werken samen uit te voeren, beperkt het agentschap de verkeershinder. 

 

Uitgebreide info over de werken vindt u terug op www.wegenenverkeer.be/lede

 

De inwonersbrief met eveneens concrete info over de fasering vindt u hieronder terug.

 

Update:

 

Op 7 augustus wordt er gestart met de laatste fase van de werken op de steenweg (N9) in Lede. Er komt een nieuwe toplaag en de rijweg wordt in beide rijrichtingen afgesloten van woensdag 8 augustus tot vrijdag 10 augustus. Na deze asfaltwerken zal de aannemer de voetpaden en parkeerstroken verder aanleggen tussen de Zwaanstraat  tot net voor de Pontweg. Vrijdagavond 10 augustus zal de N9 terug open gaan in de richting van Aalst. Het verkeer richting Gent blijft afgesloten tot eind augustus.

 

Asfaltwerken van 8 tot 10 augustus 2018

Op  7 augustus start de aannemer al met het leggen van de grondlaag in asfalt. Op woensdag 8 augustus legt hij de toplaag in asfalt en de markering vanaf Beekstraat tot voor Pontweg. Dit gebeurt in één keer over de volledige breedte van de rijweg en hiervoor gaat de N9 dicht in beide richtingen voor 3 dagen.   

 

N9 dicht van woe 8 tot vrij 10 augustus 2018

De N9 wordt van 8 tot en met 10 augustus volledig afgesloten van Beekstraat tot de Pontweg.  Het autoverkeer rijdt in beide richtingen om via de Papegemstraat en de Essestraat, de Zuidlaan en de Massemsesteenweg (N462).

De fietsers  volgen de omleiding via Zwaanstraat, Ouden Heirweg tot fietspad voor brug over het spoor, dit fietspad volgen tot aan de N9 (Grote Steenweg), Beekstraat, Dries, Houwstraat, Kriephoekstraat en Massemsesteenweg (N462).

 

Einde werken tot 31 augustus 2018

De aannemer werkt nog tot eind augustus verder aan de aanleg van de voetpaden en parkeerstroken tussen de Zwaanstraat  tot net voor Pontweg. Tussen de Beekstraat en de Fauconniersmolen werkt hij aan de fietspaden. De zone tussen de rijweg en het fietspad wordt geasfalteerd.  Eind augustus zullen ook die werken klaar zijn.

 

Verkeerssituatie tot 31 augustus 2018

Na de asfaltwerken gaat de N9 terug open voor het verkeer richting Aalst . Het verkeer op de N9 richting Gent blijft de omleiding volgen. Ook de fietser zullen de omleidingen moeten volgen.

 

Bereikbaarheidsadviseur

 

Voor de herinrichting doortocht Oordegem wordt er door AWV een bereikbaarheidsadviseur voor de handelaars aangesteld. De bereikbaarheidsadviseur is de brug tussen handelaars en de werf. 

 

Contactgegevens:

Marloes Cattersel

bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be

M: 0476 72 22 57

 

Datum van het bericht: maandag 09 juli 2018