Naar inhoud

Nieuws

 • Frantz: Oorlogscinema in GC De Volkskring

  Leedse filmliefhebbers kunnen uitkijken naar een nieuwe themafilmavond van de bibliotheek in GC De Volkskring. We keren op dinsdag 6 november bijna honderd jaar terug in de tijd, met de film Frantz. Kaarten kan je kopen in de bibliotheek en bij de cultuurdienst aan 4 euro of 10 UiTPAS-punten. Aan de kassa betaal je 6 euro.

  Lees meer
 • Schoonste Dialectwoord van Lede is 'Rezzekes'

  Tijdens de verwendag van de bibliotheek op zaterdag 20 oktober werd het Schoonste Dialectwoord van Lede bekendgemaakt door Schepen Elke Meganck. We ontvingen bijna 1.100 stembriefjes, waarvan 40% het woord 'rezzekes' verkoos tot Schoonste Dialectwoord. 'Fluitnier' en 'Schramoelje' vervolledigden het podium.

  Lees meer
 • Vacatures Brandweerman-vrijwilliger hulpverleningszone Zuid-Oost

  De hulpverleningszone Zuid-Oost heeft een openstaande vacature voor 10 brandweerman-vrijwilligers.

  Lees meer
 • Vervoer op maat

  Je wil naar het theater maar denkt er niet te geraken? Of na de voorstelling niet meer thuis te kunnen?  Geen nood! Dit theaterseizoen bieden we je voordelig vervoer op maat aan. Dit proefproject is een initiatief van VZW Mobar, gemeenschapscentrum De Volkskring en het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

  Lees meer
 • Stookolietanksanering

  Meer en meer gezinnen schakelen voor hun verwarming over van stookolie naar aardgas. Heel wat stookolietanks raken dus in onbruik. Deze kunnen vroeg of laat beginnen lekken, wat een risico op ernstige vervuiling van bodem of grondwater met zich meebrengt. Dit kost veel geld en wordt niet gedekt door de verzekeringen. Daarom moet je een stookolietank die niet meer gebruikt wordt verplicht laten verwijderen of leegmaken door een erkende technicus.

  Lees meer
Meer nieuws

online reserveren