Naar inhoud

Nieuws

 • Stookolietanksanering

  Meer en meer gezinnen schakelen voor hun verwarming over van stookolie naar aardgas. Heel wat stookolietanks raken dus in onbruik. Deze kunnen vroeg of laat beginnen lekken, wat een risico op ernstige vervuiling van bodem of grondwater met zich meebrengt. Dit kost veel geld en wordt niet gedekt door de verzekeringen. Daarom moet je een stookolietank die niet meer gebruikt wordt verplicht laten verwijderen of leegmaken door een erkende technicus.

  Lees meer
 • Verkiezingen 2018

  Alle info over de verkiezingen vindt u op www.vlaanderenkiest.be/kiezer.

  Lees meer
 • Verkiezingen 2018: info voor de kandidaten

  In volgend document wordt de plaats bekend gemaakt waar de voorzitter van het hoofdbureau de kandidatenlijsten in ontvangst zal nemen.

  Lees meer
 • Schoonste dialectwoord: bedankt voor de 542 inzendingen!

  Vanaf juni tot afgelopen zondag konden mensen uit Impe, Lede, Oordegem, Papegem, Smetlede en Wanzele hun favoriete woorden inzenden. We ontvingen 542 dialectwoorden, wat echt wel een mooi resultaat is. De kerngroep onder leiding van dialectonderzoeker Liesbet Triest gaat nu aan de slag en zal een top-10 maken uit deze lijst. Van 15 september tot 15 oktober kan er dan gestemd worden, zowel digitaal als in stemhokjes in het gemeentehuis, de bibliotheken en in Sportcomplex De Ommegang. Alle info op schoonstedialectwoord.lede.be

  Lees meer
 • Vuurwerk

  Oordegem: maandag 27 augustus, 22 uur

  Smetlede: maandag 3 september, 22 uur

  Wanzele: vrijdag 7 september, 22 uur

  Lede: maandag 24 september, 21 uur

  Impe: vrijdag 12 oktober, 21 uur

  Lees meer
Meer nieuws

online reserveren