Naar inhoud

Nieuws

 • Instellen fietsstraat in Nieuwstraat, Kleine Ommegangweg en Bellaertstraat, gedeelte tussen Tuinwijk en Nieuwstraat

  De gemeenteraad heeft in zitting van 15 juni 2017 beslist om van de Nieuwstraat een fietsstraat te maken. Op 21 februari 2019 werd dit ook beslist voor de Kleine Ommegangweg en de Bellaertstraat, gedeelte tussen Tuinwijk en Nieuwstraat.

   

  Vanaf maandag 19 augustus wordt er gestart met de aanpassingswerken in bovenvernoemde straten. Deze werken zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, 1 week duren.

  Lees meer
 • Toer lekker Oost-Vlaams

  Consumenten worden steeds nieuwsgieriger: hoe wordt een product gemaakt, welk verhaal schuilt achter het bedrijf, wie is de producent? Dergelijke vragen krijgen een antwoord tijdens de Toer lekker Oost-Vlaams op zondag 25 augustus. Niet minder dan 25 producenten van streek- en hoeveproducten, verspreid over de provincie, nemen deel en zullen de bezoeker ontvangen tussen 10 en 18 uur.

  In Lede doet domein Leeflank mee.

  Lees meer
 • BibArt filmclub: Wildlife in GC De Volkskring op 10 september

  De BibArt Filmclub organiseert elk seizoen vijf films in vijf gemeentes: Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove. We vertonen Wildlife op dinsdag 10 september in GC De Volkskring. De inleiding start om 19.45 uur, om 20 uur stipt start de film. Tickets kosten 5 euro (UiTpas aan kansentarief).

  Lees meer
 • Infoavond stookolietank sanering

  Meer en meer gezinnen schakelen voor hun verwarming over van stookolie naar aardgas. Heel wat stookolietanks raken dus in onbruik. Deze kunnen vroeg of laat beginnen lekken, wat een risico op ernstige vervuiling van bodem of grondwater met zich meebrengt. Dit kost veel geld en wordt niet gedekt door de verzekeringen. Daarom moet je een stookolietank die niet meer gebruikt wordt, verplicht laten verwijderen of leegmaken door een erkende technicus.

  Lees meer
 • Vacature bestuurssecretaris personeel (M/V)

  Het gemeentebestuur van Lede gaat over tot de aanwerving van een 
  VOLTIJDS EN STATUTAIR BESTUURSSECRETARIS PERSONEEL, Niveau A1a-A3a

  Lees meer
Meer nieuws

online reserveren