Naar inhoud

 

banner klimaattafel

 

Nieuws

 • Begraafplaats van Lede tijdelijk gesloten

  Omwille van veiligheidsredenen is de begraafplaats van Lede tijdelijk gesloten voor het publiek. Door de hevige sneeuwval zijn enkele zware takken van de grote ceders, die centraal op de begraafplaats staan, afgebroken. Er dreigen nog meer takken af te breken. De bomen zullen bij hoogdringendheid volgende week gekapt worden. Tijdens het volgende plantseizoen worden, ter vervanging, nieuwe jonge bomen aangeplant op de begraafplaats.

  Lees meer
 • De klimaattafel: jouw idee gezocht voor een klimaatgezond Lede!

  Ben je ook bezorgd over ons klimaat? Wil je weten hoe we in Lede de grootste klimaatwinst kunnen boeken? Heb je goede ideeën of wil je samen met anderen initiatief nemen?

  Lees meer
 • Betaal minder voor groene stroom - groepsaankoop

  Wil jij besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de zevende groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen. Met deze groepsaankoop ondersteunt de Provincie haar inwoners bij de overstap naar groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. De leverancier die tijdens de energieveiling op 8 februari de beste prijs kan bieden, is de winnaar. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting.

  Lees meer
 • Vuurwerk verboden met de feestdagen

  In de aanloop naar oudejaarsavond heeft de gemeenteraad beslist om alle vormen van vuurwerk te verbieden voor particulieren. Vuurwerk afsteken heeft, naast het bijhorende feestgevoel, ook nadelen. Zo schrikken o.a. honden en paarden van de bijhorende knallen en ze dreigen daarbij uit te breken. Bovendien houdt het afsteken van niet-professioneel vuurwerk ook gevaren in voor de afsteker. Jaarlijks worden vele verwondingen, meestal brandwonden, door vuurwerk geregistreerd.

  Lees meer
 • Vacature technisch beambte - Groendienst

  Het gemeentebestuur van Lede gaat over tot de aanwerving van een TECHNISCH BEAMBTE - GROENDIENST - contractuele voltijdse prestatie - Niveau E1-E3 - wervingsreserve van 1 jaar

  Lees meer
Meer nieuws

online reserveren